Avtomobilsko zavarovanje

Kljub previdnosti se nam v prometu pripetijo nezgode, v katerih ostalim udeležencem povzročimo škodo, ki smo jo dolžni povrniti. Po zakonu je zato za vsa motorna vozila, ki so vključena v promet, obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO) krije materialno in nematerialno škodo, ki smo jo s svojim vozilom povzročili oškodovancu. Zavarovanje avtomobila je najbrž tisto zavarovanje, za katerega plačujete največ. Sodite tudi vi med tiste, ki svoje avtomobilsko zavarovanje zgolj samodejno podaljšujete, ker nimate ne časa ne volje, da bi se s tem podrobneje ukvarjali?

Veste, da se cene zavarovanj pri različnih zavarovalnicah lahko razlikujejo tudi več kot 300 eurov?

Pri nas, vam pripravimo najugodnejšo ponudbo in vam osebno svetujemo glede kritja vašega avtomobila. Vendar ni rečeno, da je najcenejša ponudba tudi najugodnejša.

Zavarovalnice ponujajo različne pakete zavarovanj. Poleg avtomobilske odgovornosti (AO), je pomemben tudi avtomobilski kasko(AK), ki krije škode, ki jo povzročimo sami na svojem avtu. Ko smo zavarovali svoj avtomobil, moramo zavarovati še sebe - to je zavarovanje voznika (AO+). Poleg teh zavarovanj lahko priključimo tudi nezgodno zavarovanje potnikov in pravno zasčito voznika. Pomembna je tudi asistenca, ki nam nudi pomoč pri raznih okvarah avtomobila. Sem sodi tudi izguba ključev, tankanje napačnega goriva in mnogo drugih kritij.

Za informativni izračun izpolnite spodnji obrazec